ShippingWatch

Hamborg Havn har vokset sig langt ud af krisen

Hamborg Havn har i første halvår i år opnået at få flere end ansatte en i rekordåret 2008.

"Væksten indenfor søfragt har skabt nye jobs i Hamborg havn Samtidig er der flere medarbejdere ansat ved håndteringsterminalerne end det var tilfældet i boom-året 2008. Havnens økonomi er på direkte udkig efter - og ansætter - flere medarbejdere."

Sådan lyder det fra Ingo Egloff, bestyrelsesmedlem i Hamborg Havn Marketing efter regnskabet fra Hamborg Havn fra første halvår.

Udviklingen har været god, og den fortsætter. For selskabet HHLA - Hamburg Hafen & Logistik AG - som håndterer 75 pct. af alle containerne h Hamborg Havn, har i slutningen af juli skabt 50 nye job mere.

"Hamborg Havn er forberedt på fortsat vækst og øger antallet af uddannelsessteder for den næste generation, kvalitetsprogrammer for dem, der vil ændre karriere, og fortsat uddannelse af dem, der allerede er ansat. Havnen tilbyder med sine mange forskellige krav forskellige muligheder for dem, der er ved at begynde på en karriere," siger Ingo Egloff.

Halvdelen af havnen er containere

Hamborg Havn håndterede i alt 72,6 mio. ton gods - en fremgang på 6,6 pct. målt i forhold til samme periode sidste år. Det fremgår af regnskabet.

Læs hele regnskabet her

Lige præcis mere end halvdelen - det vil sige 50,7 pct. af gods håndteret i Hamborg kommer i containere. Containermængderne i havnen voksede med 6,8 procent i teu - i alt 4,8 millioner.

Væksten gør, at havnen har en markedsandel på nu 26,7 pct. mod 25,7 pct. sidste år.

Hamborg Havn er et af stoppene på Triple-E's loop rundt mellem Asien og Europa, og der vil komme flere af kæmpeskibene som dem til havnen, der forventer en vækst i antallet af kæmpeskibe, der anløber havnen, på 27,1 procent.

Hamborg håber snart at være klar til kæmpeskibe

Hamborg Havn vokser med 6,6 procent

Vækst i tørlast trak Aarhus Havn op

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, hvor selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere