ShippingWatch

Kinesiske havneaktiver kan komme i spil

Shanghai International Port Group (SIPG) har søgt myndighedstilladelse til at sælge 20 pt. af aktierne i Shanghai Mingdong Container Terminals.

Det kinesiske havneselskab Shanghai International Port Group (SIPG), som arbejder sammen med Mærsk-ejede APM Terminals om havnen i Zeebrugge i Belgien, har søgt myndighedstilladelse til at sælge 20 pt. af aktierne i Shanghai Mingdong Container Terminals. Det skriver Lloyds List.

"Det foreslåede salg lever op til kravene bag vores strategiske udvikling og kan understøtte vores aktiviteter,"skriver SIPG i en meddelelse til børsen i Shanghai. Mingdong, som SIPG ejer sammen med Hutchison Port Holdings, realiserede i 2013 et nettoresultat på 620 mio. yuan efter en omsætning på 1,7 mia. yuan.

APM Terminals arbejder blandt andet sammen med SIPG om APM Terminals Zeebrugge, som APM Terminals ejer 51 pct. af, mens SIPG ejer 25 pct.

SeaIntel: DP og APMT ligner vindere af storbyerne

APM Terminals i strategisk samarbejde med China Shipping

Nedgang for havne i USA og Europa i 2013

Hongkong taber terræn i asiatisk kapløb

 

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere