ShippingWatch

Her er ruten for Maersk Lines nye Triple-E

Når Maersk Lines nye Triple-E skibe begynder at sejle, går ruten blandt andet over Danmark. Læs her hvilke havne, Triple-E skal passere på deres vej.

Triple-E-skibene begynder at sejle i år, og når de første fem begynder at sejle på den altafgørende rute mellem Asien og Europa, skal de ind i tretten havne fordelt på ti lande i alt på ruten, oplyser A.P. Møller-Mærsk til ShippingWatch.

Mandag kunne ShippingWatch fortælle, at Maersk Line har travlt med at få gjort havnene på den såkaldte AE10-rute klar. Arbejdet består i at få kraner i havnene, der kan række længere ud end de eksisterende kraner og nå ti containere op i højden. Tanjung Pelepas i Malaysia, Rotterdam i Holland og Algeciras i Sydspanien er de vigtigste havne at få gjort klar.

Selvom Triple-E begynder at sejle i år, bliver havnene formentlig først klar til at håndtere de nye kæmpeskibe i maj 2014. Ifølge adm. direktør i Maersk Line Søren Skou giver det også mening, at skibene ikke benyttes fuldt ud, da det først er i 2014, at halvdelen af den nye Triple-E-kapacitet er indsat på ruterne.

AE10-ruten dækker i øjeblikket 13 havne i følgende rækkefølge:

Kwangyang

Shanghai

Xiamen

Yantian

Tanjung Pelepas

Suez Canal

Port Tangier Mediterranee

Algeciras

Rotterdam

Bremerhaven

Gdansk

Aarhus

Gøteborg

 

Triple-E indsættes med fem skibe i 2013, otte eller ni i 2014 og resten af de i alt tyve skibe i 2015.

 

Triple-E kommer til Gøteborg til august

Containerhavnene først klar til Triple-E næste år

Søren Skou: Vi regner først med Triple-E effekt i 2014

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere