ShippingWatch

Kinesiske havne sænker afgifter efter kritik

Flere store havne i Kina har valgt at sænke afgifterne for udenlandske skibe, skriver Bloomberg News. De lavere priser kommer som følge af en undersøgelse fra konkurrencemyndighederne i Kina, der har undersøgt havnene for unfair konkurrence.

En række store havne i Kina har sænket afgifterne for udenlandske skibe, og det kan komme rederier som Maersk Line til gode, skriver Bloomberg News.

De lavere priser kommer som følge af en undersøgelse fra konkurrencemyndighederne i Kina, der har undersøgt en række kinesiske havne for unfair konkurrence.

Myndigheden - National Development and Reform Commission - er blandt andet nået frem til, at priserne var for høje, og at rederierne var tvunget til at vælge datterselskaber af havnene, når de for eksempel skulle bruge slæbebåde eller have håndteret containerne.

Efter undersøgelsen har en lang række havne skruet ned for afgifterne og åbnet op for konkurrencen i havnene.

Ifølge den kinesiske investeringsbank CICC er afgifterne for at tømme og fylde skibe blevet sænket med 10-20 pct. i en række havne, og flere ventes at følge trop.

Det står rederierne til at vinde på, og ifølge det kinesiske finansmedie Yicai vil de samlede afgiftssænkninger beløbe sig til omkring 527 mio. dollar årligt, hvilket svarer til 3,3 mia. kr.

Derimod er havnene taberne, og på børsen i Hongkong har Cosco Shipping Ports og China Merchants Port Holdings haft en hård torsdag med kursfald på 8-10 pct.

Maersks opkøb af Hamburg Süd øger kamp om markedsandele

Over 100 tørlastskibe med kul ligger stille i Kina

Skibe får FN-forbud mod at komme i havn efter anløb i Nordkorea

 

Forsiden lige nu

Norsk tankreder sendt i gulvet på børsen

Norske Nordic American Tankers anført af stifter Herbjørn Hansson i stort kursfald på 20 pct. på melding om, at rederiet vil rejse over 100 mio. dollars i ny kapital.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere