ShippingWatch

Medie: Godsejer scorer kvart milliard på havneaftale

Kalundborg Havn skal ifølge fortrolig aftale betale godsejer for leje af jord til ny havn i 99 år, skriver Børsen.

Godsejer Christian greve Lerche-Lerchenborg har i hemmelighed indgået en jordlejeaftale med Kalundborg Havn, der sikrer ham og efterkommerne mere end en kvart mia. kr. over de næste 99 år, skriver Børsen.

Havnen er en såkaldt kommunal selvstyrehavn, og dermed hæfter Kalundborg Kommune for regningen, hvis havnen ikke er i stand til at betale. Havnen har lejet jorden, fordi godsejeren ikke har villet sælge.

Havnen skal bruges til containere, hvilket er en risikabel form for havneaktivitet. Derudover betaler havnen 100.000 kr. i årlig leje pr. hektar, skriver Børsen.

Professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh siger:

"Jeg kan ikke erindre fortilfælde, hvor kommuner har påtaget sig så ugunstige og byrdefulde aftaler," siger han til avisen.

"Hvis greven ikke har villet sælge og åbenbart har været så god til at forhandle, er det spørgsmålet, om man overhovedet skal lave sådan et projekt."

Kalundborg Havn har ifølge Børsen ikke villet kommentere aftalen, da den er fortrolig. Godsejeren siger, at han ikke har villet sælge, fordi godset i forvejen har solgt en del jord.

Rederne: Ny vækstpakke et rygstød til dansk søfart

Kalundborg Havn har vedtaget større udvidelse

Forsiden lige nu

Advokathus må træde ud af OW-sagen

Advokathuset Bruun & Hjejle udtræder af sagen mod den tidligere daglige ledelse i OW Bunker pga. inhabilitet ifølge dagbladet Børsen. ATP bekræfter oplysningerne over for ShippingWatch.

Lavaretus i vildrede efter masseflugt af medarbejdere

Det landede som en bombe hos stifterne af Lavaretus, at hele Københavner-kontoret har sagt op for at starte hos konkurrenten. Ifølge ShippingWatchs kilder er vildreden så stor, at der ikke kommer en hurtig afklaring på fremtiden. Maersk forholder sig roligt som kunde.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere