ShippingWatch

DP World opruster i Afrika

Terminalselskabet DP World er i de seneste to år gået fra at have partnerskaber med fem afrikanske lande til nu at have syv. Kontinentet bliver stadig vigtigere for terminalselskabet, der lægger vægt på en eksplosiv udvikling i Afrikas handel med omverdenen.

I de seneste to årtier er handlen mellem Afrika og omverdenen steget med 400 pct., og det er blandt andet det tal, der har fået DP World til at investere massivt i Afrika i de senere år.

For to år siden havde den Dubai-baserede terminalselskab partnerskab med fem afrikanske regeringer. Det tal er siden kommet op på syv, og det er forskellige projekter, der bliver udviklet i havnene.

I en pressemeddelelse fra DP World lyder det, at partnerskaberne består af "udvikling af infrastruktur til handel herunder havne, containerdepoter (ICD's), toldprocesser og multimodale, enkle supplychains for at gøre det nemmere at gøre forretning."

"Infrastrukturudvikling er mere vigtigt end nogensinde for at vedligeholde og udbygge vækstmomentummet," siger Sultan Ahmed Bin Sulayem, DP Worlds CEO og bestyrelsesformand, i meddelelsen.

DP World forventer, at den afrikanske handel også vil blive kraftigt påvirket af de nye teknologier, som er på vej ind i shippingverdenen i de her år - blandt andet autonome skibe.

DP World slog forventningerne i tredje kvartal

DP World køber stort skibsværft i Dubai

DP World dropper kontrakt i indonesisk havn

Forsiden lige nu

Topchef har forvandlet ny og aggressiv spiller i søforsikring

Forsikringshuset Neon, som har hentet flere medarbejdere i Lavaretus til et nyt dansk kontor, kæmpede for overlevelse for få år siden. En strategisk overhaling betyder, at man nu indleder en offensiv på markedet for søforsikring med kontorer i København og Genova.

Seneste Havne

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere