ShippingWatch

Havne

Her er sidste uges bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Kæmpeskibene strømmer til Hamborg Havn

De nye ultrastore containerskibe giver sig tydeligt aftryk i Hamborg Havn, hvor havnen i årets første ni måneder har håndteret flere større skibe. Containerfragten til havnen er vokset, mens tørlasthandlen er stabil i forhold til sidste år.

Kinesiske havne sænker afgifter efter kritik

Flere store havne i Kina har valgt at sænke afgifterne for udenlandske skibe, skriver Bloomberg News. De lavere priser kommer som følge af en undersøgelse fra konkurrencemyndighederne i Kina, der har undersøgt havnene for unfair konkurrence.

Tysk nøglehavn øger fragtmængderne

Hamburger Hafen und Logistik AG, der står for størstedelen af transporten i Hamborg Havn, øger de håndterede containermængder med tæt på 11 pct. i årets første ni måneder, og driften viser også fremgang ifølge regnskabet.

Her er sidste uges vigtigste historier på ShippingWatch

Maersk måtte nedpræcisere forventningerne til Maersk Line for i år, men på Esplanaden kunne man glæde sig over en vigtig nyhed om overtagelsen af Hamburg Süd. Også retssagen mod Monjasa-stifteren Jan Jacobsen prægede sidste uge på ShippingWatch.

Her er overblikket over Maersks regnskab

Sommerens hackerangreb skæmmer udviklingen i tredje kvartal for Maersk Line, mens milliardnedskrivninger hos Maersk Drilling og APM Terminals trækker hele gruppen ned.

Massive nedskrivninger påvirker APM Terminals

Endnu en gang må APM Terminals foretage massive nedskrivninger i sin portefølje, som er den direkte årsag til, at det helt centrale selskab i det fremtidige Transport & Logistics får et minus på 267 mio. dollars i tredje kvartal.

DP World opruster i Afrika

Terminalselskabet DP World er i de seneste to år gået fra at have partnerskaber med fem afrikanske lande til nu at have syv. Kontinentet bliver stadig vigtigere for terminalselskabet, der lægger vægt på en eksplosiv udvikling i Afrikas handel med omverdenen.

Et enkelt ukendt tal vil tegne Maersks regnskab

Det går den rigtige vej for Maersk. Både når det gælder økonomien og den komplicerede proces med at forme det fremtidige Transport & Logistics, lyder det fra danske og udenlandske analytikere, som især vil holde øje med ét tal i næste uges kvartalsregnskab.

Danskere vil løsne en af containerindustriens største knuder

Tre danske iværksættere med en baggrund i McKinsey har udviklet et bud på, hvordan forsinkelser og milliardudgifter i containerhavnene kan skæres ned. Grundlæggende handler det om én ting, forklarer stiftere af selskabet Portchain til ShippingWatch.

Forsinkelser i argentinske havne kan være fortid

I flere år har tørlastskibe, der sejler med korn fra Argentina, oplevet store problemer med forsinkelser. Et samarbejde mellem industri og landets regering kan ifølge korruptionsnetværk løse sager, hvor skibe er blevet forsinket af uransagelige årsager.

DP World slog forventningerne i tredje kvartal

Havneoperatøren DP World kom ud af årets tredje kvartal med vækst på tværs af forretningen. Det Dubai-baserede selskab regner med fortsat stærke takter og er på udkig efter vækstmuligheder, siger CEO.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere