ShippingWatch

Havne

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

Rønne Havn melder klar til stor udvidelse

Bornholm sætter gang i første fase af en storstilet udvidelsesplan, som blandt andet skal gøre Rønne Havn i stand til at servicere den kommende vækst i havvindmøllesektoren. Andre havne er også i gang med storstilede udviklingsplaner i et kapløb om at blive en hovedhavn i Østersøen.

København får endnu en krydstogtsterminal

Krydstogtfaciliteter i Ydre Nordhavn i København bliver udvidet med endnu en terminal, som kan tage imod den massive tilstrømning af turister. Byggeriet ventes at være færdigt i 2020.

Rotterdam øger rabatten til grønne skibe

Havnen i Rotterdam vil give endnu større rabat til grønne skibe, der i forvejen kan opnå besparelser på op til 10 pct. af havneafgifterne. Rederne skal have et særligt "Green Award" til skibene, hvis de vil have prisfordelen.

Her er sidste uges bedste på ShippingWatch

Maersk sagde farvel to endnu to topledere i løbet af ugen. Nettoløn trækker skibe tilbage til tysk flag. Maersk Line fik vigtig Hamburg Süd godkendelse men kan få svært ved at flage skibe om. Nordkoreanere arbejdede på dansk skib. Og meget mere. Læs ugens bedste.

Nye vikarer holdes ude af striden i Gøteborg Havn

En ny vikaraftale vil ikke blive brugt til at lukke hullerne, hvis konflikten mellem APM Terminals og de svenske havnearbejdere igen skulle blusse op. Vikarbureauet Adecco har en politik om at holde sig neutral i konflikter.

APM Terminals vil hyre vikarer i Gøteborg Havn

APM Terminals har indgået en aftale med et internationalt vikarbureau om at levere midlertidig arbejdskraft til Gøteborg Havn i perioder med travlhed. Havnen har tidligere varslet nedlæggelse af 160 stillinger i kølvandet på en konflikt.

Aalborg Havn ser fremgang i første halvår

Mængden af losset og lastet gods i Aalborg Havn steg i årets første seks måneder. En mild vinter, fremgang i byggerisektoren og nye kunder står bag fremgangen, oplyser havnen i en meddelelse.

Havnechef kritiserer udvidelser for skattekroner

Udvidelserne af danske havne er godt i gang i disse år, men ikke alle kan få del i de skattekroner, der bliver brugt på det. Det gælder Aalborg Havn, hvor direktøren kritiserer loven, skriver Børsen.

OECD skruer yderligere op for den globale vækst

Forventningerne til væksten i den globale økonomi får endnu et nøk opad i den seneste prognose fra OECD. Væksten i Europa er en af årsagerne til, at der skrues yderligere op for væksten. Læs hele prognosen her.

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere