Log ind

Hammekens historiske opgør i Royal Arctic Line

vernerhammeken.jpg Rederier:

Verner Hammeken, topchef i Royal Arctic Line, har siden sin tiltrædelse for halvandet år siden startet en forvandling af det Grønlands-ejede rederi. ShippingWatch er dykket ned i processen, der sætter rederiets tilknytning til Danmark på spil.

Dansk havneingeniør er bremset gevaldigt op i Vestafrika

Niras havne terminaler Togo vestafrika 1 Leverandører:

Niras, der leverer ingeniørydelser til havne, oplever langt mindre aktivitet i Vestafrika i dag end for blot to år siden. Alligevel er der tro på en bedring i området i de kommende år, fortæller Director for Niras Ports and Maritime, Jesper Harder til ShippingWatch.

Spanske havnearbejdere afblæser strejke

IDC.jpg Havne:

De spanske havnearbejdere har valgt at aflyse strejke i dag og de resterende tre strejkedage i den omfattende strejke mod regeringen, efter den spanske kongres har stemt et forslag om arbejdsreformer i havnene ned, skriver flere medier.

APM Terminals investerer i Gøteborg Havn

gbghamn-heli16_41a1726.jpg Havne:

APM Terminals har underskrevet en tillægsaftale til koncessionen med Gøteborg Havn, der betyder, at Maersk-gruppens havneselskab vil investere yderligere 250 mio. svenske kroner i havnen frem mod 2024. Investeringen sker sideløbende med en fastlåst arbejdskonflikt i terminalen.

Havnestrejker udskudt til den 23. marts

150906 TCB Barcelona container terminal photo.jpg Havne:

Havnearbejderne, der er samlet i International Dockworkers Council (IDC), har udskudt strejkerne, der var planlagt til at finde sted i havne verden over fredag den 10. marts til den 23. marts. IDC har dog trukket sig fra den såkaldte sociale dialog, som EU har stået i spidsen for.

Spansk havnestrejke foreløbigt afblæst

algeciras.jpg Havne:

Strejken i de spanske havne, der skulle være begyndt i dag, er foreløbigt afblæst. Det sker fordi de spanske havnearbejdere vil vise goodwill og forsøge nye forhandlinger med det spanske arbejdsministerium, skriver flere medier.

APM Terminals ledelsesteam forbereder ny strategi

engelstoft2.jpg Havne:

Når det nye ledelseshold er på plads i APM Terminals, vil CEO Morten Engelstoft rive tre dage ud af kalenderen for at lægge en ny strategi for havneselskabet. Væsentligt færre medarbejdere end før kommer til at løfte opgaven efter en markant reduktion sidste år.

Hamborg Havn så en lille fremgang i 2016

kline.jpg Havne:

Der flød lidt mere gods igennem Hamborg Havn i 2016 i forhold til året før. Mængden af containergods steg, mens det også lykkedes at hæve andelen fra den største handelspartner, Kina. Der er dog stadig et stykke op til Rotterdam og Antwerpen.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE